Faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları açık pozisyonları için memur ve personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamaları 21 Haziran 2017 tarihinde başlayacak. Buna göre Devlet Personel Başkanlığı ve E-Devlet aracılığı ile yayımlanan tercih robotuna bakıldığında hizmetli kadrosu içinde alımların yapıldığı görülmektedir.

Buna göre 5 farklı kamu kurumu kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere ortaöğretim mezunu toplam 13 kişilik hizmetli personeli alımı yapacaktır. Peki hangi kurumlar alım yapıyor ve hangi kurumlar kaç kişilik hizmetli personeli alımı yapıyor.

ALIM YAPAN KURUMLAR

KASTAMONU İL ÖZEL İDARESİ - 2 HİZMETLİ ALIMI
KARAMAN İL ÖZEL İDARESİ - 2 HİZMETLİ ALIMI
ARDAHAN İL ÖZEL İDARESİ - 1 HİZMETLİ ALIMI
ZONGULDAK İL ÖZEL İDARESİ - 4 HİZMETLİ ALIMI
KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ - 4 HİZMETLİ ALIMI

Yukarıda belirtilmiş olan kamu kurumları yanlarında belirtilmiş olan personel sayısı kadar hizmetli personeli alımı yapacaktır. Peki aranacak olan şartlar nelerdir?

ARANACAK ŞARTLAR

Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.
Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması
KPSSP94 puan türüne sahip olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar ilgili kamu kurum tarafından aranmakta olup müracaat edecek olan adayların bu niteliklere sahip olması gerekmektedir. Atama tercih başvuruları 21 Haziran 2017 tarihi itibari ile ÖSYM AİS aracılığı ile yapılacaktır.

355 ZABITA MEMURU ALINACAK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ
23 İTFAİYE ERİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim