Ülkemizin bilindiği üzere her şehrinde en az bir tane devlet üniversitesi bulunmakta olup bu sayı ilin büyüklüğüne göre artış göstermektedir. Devlet üniversiteler akademisyen alımları gerçekleştirdiği gibi yine sağlık pozisyonları ve işçi pozisyonları için de alımlar gerçekleştirebilmektedir.

Devlet Personel Başkanlığı sözleşmeli personel alımı duyurular bölümü aracılığı ile yayımlanan üniversite ilanlarını adaylarımızın talepleri doğrultusunda birleştirdik. Buna göre 5 farklı devlet üniversitesi kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 873 memur alımı yapıyor. Peki hangi üniversiteler alım yapıyor ve detaylar nedir?

ALIM YAPAN ÜNİVERSİTELER HANGİLERİDİR?

5 farklı devlet üniversitesi sözleşmeli memur alımı yapıyor. Peki alım yapan üniversiteler hangileridir? Yayımlanan ilanlara bakıldığında Bozok Üniversitesi 75 Sözleşmeli Personel Alacak, Gazi Üniversitesi 209 Sözleşmeli Personel Alacak, İstanbul Üniversitesi 301 Sözleşmeli Personel Alacak, Bülent Ecevit Üniversitesi 52 Sözleşmeli Personel Alacak, Afyon Kocatepe Üniversitesi 236 Sözleşmeli Personel Alacak ilanları görülmektedir. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Yukarıda verilmiş olan beş farklı devlet üniversitesi yanlarında verilen sayı kadar sözleşmeli memur alımı gerçekleştirmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre tüm başvuru tarihleri ve pozisyonları farklılık gösterdiğinden dolayı adayların öncelikli olarak ilanları incelemesi gerekmektedir. İlanları incelemek isteyen adayların yukarıda verilmiş olan ilan linklerinin üstüne tıklayarak resmi bildirilere ulaşması ve buradan tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olarak müracaatlarını da ilgili tarihlere kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.