Ülkemiz bulunan bir çok kamu kurumu veya bir çok kamu kuruluğu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için ilan yayımlıyorlar. İlgili ilanlar Devlet Personel Başkanlığı ve Kurumların resmi internet siteleri üzerinde yayımlanmaktadır. Seçim öncesi 5 devlet kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacaklarını belirttiler. Buna göre söz konusu olan ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle kurumun belirlediği nitelikleri karşılamak zorundadırlar. Adaylardan genel ve pozisyonuna göre özel nitelikler aranmakta olup haberimizin devamında bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

HANGİ KURUMLAR İLAN YAYIMLANDI?

Kamuya 5 devlet kurumu kpss siz personel alımı ve düşük kpss puanı ile memur alımı yapacaklarını belirttiler. Buna göre kamuya 29 bin 454 memur personel alımı yapılacak ve 5 Devlet Kurumu , PTT, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığıdır.

Buna göre, Adalet Bakanlığı 14 bin 504 memur perosnel, PTT 5 bin Personel, Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 200 memur personel, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1750 memur personel ve Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin Öğretmen alımı yapacaktır.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Kamu kurumları bünyelerine, Büro Personel, Zabıta Katibi, İcra Katibi, Şoför, Hizmetli, Öğretmen, Kaloriferci, Aşçı, Sağlık Memuru, İnfaz ve Koruma Memuru, Teknisyen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, İstastikçi, Mübaşir, Muhafaza memuru, Muayene Memuru, Antranör, Spor uzmanı, Avukat, Mühendis, Mimar, Postacı, Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarında toplamda 29 bin 454 kişi alınacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NELERDİR?

Kamu kurumları alım yapacakları pozisyonlar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu Haklarından Mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden 50 60 veya 70 puan almış olmak, 18 yaşından büyük olmak ve pozisyonuna göre belirtilen 30 veya 35 yaşından büyük olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

Ayrıca bazı kamu kurumları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyorlar. Aşağıda kurumların bilgisi üzerinden KPSS puan türlerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu kurumlar adayara sözlü, yazılı veya uygulamalı sınava tabii tutacaklar olup adaylar pozisyonlara yerleşebilmeleri için kurumların yapacakları sınavlardan başarılı olmaları gereklidir.

ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI:

PTT 5 Bin KPSS'siz Personel Alımı: PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylardan KPSS şartı aranmıyacak ancak adaylar belirtilen pozisyonlara göre yabancı Dİl şartını taşımaları gereklidir. Buna göre 250 Uzman Yardımcısı, 1623 Postacı, 2625 Gişe ve Büro Görevlisi, 20 Mimar, 200 Mühendis, 82 Avukat, 200 Tekniker olmak üzere toplamda 5 bin kişi alınacak. Başvurular 14 mays 2018 tarihinde başlamış olup adaylar en geç 21 Mayıs 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Gençlik ve Spor bakanlığı 3 Bin 200 Personel Alımı: Gençlik ve Spor bakanlığna bağlı olan Spor Genel Müdürlüğü bünyesine merkez ve taşra teşkilatında farklı alanlarda toplamda 3 bin 200 prersonel alımı yapacak. Buna göre adaylardan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartları aranacak. Adaylar başvurularına 18 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 04 Haziran 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1750 Memur Alımı: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda bin 750 kişilik kadro ile, 400 Büro Personeli, 1250 Muhafaza Memuru ve 100 Muayene Memuru alımı yapacak. Adaylardan bu yönde Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak. Başvurular 23 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 01 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı 14 bin 504 Memur Personel Alımı: Uzun zamandır yayımlanması beklenen ilanlar yayımlandı ve Adalet Bakanlığı bünyesine toplamda 14 bin 504 memur personel alımı yapıyor. Yayımlanan farklı ilanlara göre Adalet Bakanlığı 5 bin 693 Sözleşmeli Personel, 1344 İcra Katibi ve Ceza ve tevkifevleri genel Müdürlüğü 7 bin 467 sözleşmeli personel alımı yapacak. Adaylardan bu yönde 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır. Adaylar başvurularına 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi almak için ilanları incelemek için Buraya Tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı 5 Bin Öğretmen Alımı: Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 5 bin kişilik boşluk ile Sözleşmeli olarak Öğretmen alımı yapacağını belirtti. Adaylardan bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP10 ve KPSSP121-KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak nitelikleri aranacak ve adaylar başvurularını 08 Haziran 2018 tarihi ile 13 Haziran 2018 tarihleri arasında yapacaklardır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kamuya alım ilanlarını devamlı olarak takip etmek isteyen adaylar için İşinOlca.com ailesi olarak Mobil uygulaması hazırladık ve ilgili uygulamayı Play Store ve App Store den ücretsiz indirebilirsiniz. İşin Olsa Mobil uygulaması sayesinde devamlı olarak yayımlanan ilanlar hakkında ve gelişmeler hakkında telefonunuza bildirim alabilir ve hiç bir ilandan kalmazsınız. İşin Olsa Mobil uygulaması'na buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim