Kamu'ya 15 bin 194 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştiriliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, İnönü üniversitesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü toplamda 15 bin 194 memur personel alımı yapıyor. Alım yapan bu 5 devlet kurumunun başvuruları bugün sona eriyor. İşte alım yapan kurumlar hakkında kısa bilgiler;

Diyanet İşleri Başkanlığı: Diyanet İşleri Başkanlığı iki farklı ilan ile memur personel alımı gerçekleştiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 415 kişilik kadro ile İmam Hatip ve 36 Kişilik kadro ile naklen nakil yolu ile tekniker alıyor. İmam hatip adaylarından Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. 36 kişilik tekniker ilanı hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız. Diyanet İşleri Başkanlığı 415 İmam Hatip ilanı için ise Buraya Tıklayınız.

Jandarma Genel Komutanlığı: jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki astsubay eksikliğini tamamlamak için toplamda 2 bin 650 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak Astsubay alımı gerçekleştiriyor. Alım hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için Buraya Tıklayınız. 

İnönü Üniversitesi: İnönü üniversitesi bünyesinde bulunan boş kadrolar için farklı pozisyonlarda toplamda 93 sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştiriyor. Adaylara herhangi bir sınav işlemi uygulanmıyaca olup 2016 yılı Kamu personeli Seçme Sınavı puan sırası esas alınarak kadro işlemleri gerçekleştirilecektir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Gelir İdaresi Başkanlığı 2000 Memur Alımı : Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine toplamda 2000 kişilik boş kadro ile Gelir uzman yardımcısı alacak. Alım kadroları tüm Türkiye genelindeki illere dağıtılmış olup adaylardan, 2016 yılında yapılmış Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP35 puan türünden an az 70 puan şartı aranacak. Başvurular 28 Nisan 2017 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Polis Akakdemisi Başkanlığı 10 Bin Polis Alımı:
 Milyonlarca adayın beklediği ilan 01 Nisan 2017 tarihinde duyurusu yapıldı. Duyuru ile bir çok kişinin gözlerinden polis olma ümidi geçti. Emniye Genel Müdürlüğü 10 bin kişilik kadro ile 9 Bin erkek ve Bin bayan aday alımı yapacak. Adaylardan, 2015 yılı ve 2016 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden lisans mezunları için en az 60 puan almış olmaları şartı aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız. İlanın Süresi uzatılmış olup adaylar başvurularını en geç 28 nisan 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim