Yayımlanan ilanlara göre 3 farklı devlet kurumu binlerce memur personel alımı için ilan yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre bu 3 devlet kurumu toplamda 11 bin 360 personel alımı yapacak. Başvuru yapacak adaylar için İşin Olsa ekibi olarak derlediğimz bu haberimizde sizlere başvuru şartları ve diğer hususlar açısından detaylı bilgiler vereceğiz. İşte detaylar.

3 DEVLET KURUMU 11 BİN 360 PERSONEL ALIYOR!

Yayımlanmış olan ilanlara göre ,Sağlık Bakanlığı yayımladığı 2 ilanına göre, 1527 kişilik kadro ile Başasistan alımı yapacak. Bir diğer ilana göre ise Türkiye genelinde 5 bin 298 kişilik kadro ile İşçi alımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) bünyesine 1535 kişilik kadro ile işçi alacak. Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) ise, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Amirleri Eğitim Merkezi ( PAEM ) birimine bay bayan 3 bin komiser yardımcısı alacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI:

Sağlık Bakanlığı yayımladığı bir ilana göre Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü , Eğitim ve Araştırma hastaneleri başasistanlık kadrolarına sınav yapacak. Bu yönde ise sınavı sonucuna göre 1527 kişilik boşluk ile Başasistan alımı yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Bir diğer ilana göre ise Sağlık Bakanlığı 5 bin 298 kişilik kadro ile, 3 bin 591 Süreki Normal İşçi, 431 Engelli İşçi ve 1.276 Eski Hükümlü işçi alımı yapacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

Emniye Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Amirleri Eğitim Merkezi ( PAEM ) bünyesine 3 bin kişilik boşluk ile Erkek ve Bayan adaylar alınacaktır. Bu yönde 300 Kadın ve 2 bin 2700 erkek aday olmak üzere İlk derece amirlik eğitimi öğrenci alımı yapılacak. Bu yönde adaylardan 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI:

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 1535 kişilik boşluk ile Eski Hükümlü ve Engelli işçi alımı gerçekleştirecek. Buna göre 1535 kişilik kadro ile engelli ve Eski hükümlü işçi personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre MEB İŞKUR üzerinden 1002 Engelli işçi ve 533 Eski Hükümlü işçi alımı yapacaktır. Adaylardan en az İlköğretim mezunu olmaları istenecektir. Ancak İlköğretim Mezunu olanlara Kura ile değerlendirme yapılacakken lise ve üstü eğitimli olanlar için KPSS veya EKPSS şartı istenecektir. Alımlar farklı pozisyon ve niteliklerde yapılacak olup detaylı bilgiye Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

Yayımlanan yeni ilanlardan haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER