Kamu kurum veya kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda alım yapmaktadırlar. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Demir Yolları ve Kredi ve Yurtlar Kurumu personel alımı ilanları hakkında detaylı bilgiler veriyor olacağız. 

DETAYLI BİLGİ:

Yukarıda bahsini geçirdiğimiz 3 devlet kurumu bünyesine toplamda 5 bin 591 kişilik boş kadro ile memur alımı ve personel alımı yapacak. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokuluna 2500 kişilik kadro ile Polis Memuru, Kredi ve Yurtlar Kurumu 3 bin kişilik kadro ile Englli, Eskü Hükümlü ve Sürekli işçi ve TCDD 91 kişilik kadro ile işçi personel alımı yapacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Bu 3 devlet kurumu adaylardan hem genel hemde özel şartlar aramaktadır. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranmaktadır.

5 BİN 591 MEMUR PERSONEL ALINIYOR!

Emniyet Genel Müdürlüğü: EGM Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokuluna 2 bin 500 kişilik boş kadro ile 2 bin 250 Erkek ve 250 bayan Polis Memuru adayı alımı yapılacak. Adaylardan ÖSYM tarafından yapılan YKS TYT den en az 260 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca 26 yaşını tamamlamamamış olmak şartı da aranacaktır. Adaylar başvurularını en geç 26 Ağustos 2018 tarihine kadar yapmak zorundadırlar. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kredi ve Yurtlar Kurumu: KYK bünyesinde bulunan işçi perosnel eksikliği için 3 bin kişilik boş kadro ile, 2 bin 264 Sürekli işçi, 406 Engelli işçi ve 330 Eski Hükümlü işçi alımıı yapacak. Buna göre başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak olup adaylar başvurularını en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Alım kadrolaır ise, Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi meslek kolunda daimi süreli işçi ile Temizlikçi meslek kolunda Engelli ve Eski Hükümlü işçi alınacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

TCDD: Devlet Demir yolları bünyesine 91 kişilik boş kadro ile, 14 Engelli İşçi Personel, 4 Eski Hükümlü İşçi Personel ve 73 kişi Taşımacılık alanında Makinist alacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için belirtilen özel nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre başvurular en geç, 27 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim