İlgili bakanlıklar ve kurumlar tarafından yayımlanmış olan ilana göre devlet kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyon ve niteliklerde alım yapmaktadırlar. Buna göre kamuya alım yapan bu 2 devlet kurumu Sağlık Bakanlığı ve Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis AMirleri Eğitim Merkezi'dir. Bu haberimizde sizlere İşin Olsa ekibi olarak detaylı bilgileri paylaşıyor olacağız. İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı 2 farklı ilan ile binlerce personel alıyor. Buna göre geçtiğimiz aylarda yayımlanmış olan ilana göre 1527 kişilik kadro ile Başasistan alımı yapılacak. Geçen gün yayımlanmış olan ilana göre ise 5 bin 298 İşçi ve personel alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim merkezi ise 3 bin kişilik boşluk ile Komiser Yardımcısı alacak. lgili ilanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

SAĞLIK BAKANLIĞI:

Söz konusu devlet kurumlarından biris olan Sağlık Bakanlığı 2 farklı ilan ile 6 bin 825 personel alıyor. Bu pozisyonların 1527 si Başasistanlık kadrosuna ve geriye kalan 5 bin 298 kişilik kadro ile en az ilköğretim mezunu olan Engelli, Eski hükümlü ve sürekli işçi pozisyonlarına dağılmaktadır.

Bu yönde Sağlık Bakanlığı 5 bin 298 işçi pozisyonları ile,  3 bin 591 Sürekli İşçi, 1276 Eski Hükümlü ve 431 Engelli işçi alımı yapacak. Söz konusu bu ilana en az ilköğretim mezunu olan, 18 yaşını tamamlamış olan, Engelli olduğunu gösteren sağlık raporuna sahip olan,eski hükümlü olanlar için durumunu göstermeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar İŞKUR üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ayrıca başvuru işlemi sonrasında adaylara değerlendirme Kura çekimi yolu ile yapılacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı bir diğer ilanına göre ise 1527 kişilik boşluk ile Başasistan alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvurularını en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylardan ise bazı genel ve özel nitelikler aranacaktır. Tüm detaylara ulaşmak ve başvurularınızı gerçekleştirmek için Buraya Tıklayınız.

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI PAEM:

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM yayımladığı ilana göre bünyesine 3 bin kişilik boşluk ile Komiser Yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Buna göre 3 bin kişilik boşluk ile 300 Bayan ve 2 bin 700 erkek aday başvuru yapabilecektir. Adaylardan 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından küçük olmaları, KPSS den lisans seviyesinde en az 70 puan almış olmaları, gibi nitelikler aranacaktır. Adaylar başvurularına 06 Eylül 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 19 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim