Polis Akademisi Başkanlığı 08 Mart 2018 tarihinde yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine 10 kişilik kadro ile Polis Memuru alımı yapacağını belirtmişti ve başvuruların 12 Mart 2018 tarihinde başlayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine bugün ( 12 Mart 2018 ) yapılan son duyuruya göre 22. Dönem POMEM 10 Bin Polis alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı ve tüm detaylar meydana çıktı. Peki Başvuru şartları nelerdir? SInav Başvuru ücreti nedir? Diğer Detaylar Nelerdir? İşte bunların hepsinin cevabını aşağıda sizlerle paylaşıyor olacağız.

10 BİN POLİS MEMURU ALINACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı 22. Dönem POMEM kapsamında bünyesindeki eksikliği karşılamak amaçlı farklı eğitim seviyelerinde bay ve bayan polis Memuru alımı yapacak. Yayımlanan Başvuru Kılavuzuna göre bu ilana Önlisans ve Lisans mezunları başvuru yapabilecek.Buna göre Önlisans mezunu 2 bin Polis memuru ve Lisans mezunu 8 Bin polis Memuru olmak üzere toplamda 10 bin kişilik boşluk ile Polis Alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

22. Dönem POMEM polis alımına başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Başvurularını yapan adaylara bu yönde sınav yapılacak ve sınavda başarılı olan adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitimine başlayacak. Eğitim sırasında yapılacak sınavları ve eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar Polis memuru olarak ataması yapılacaktır.

Söz konusu olan ilan için adaylardan, Türkiye CUmhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Lisans veya Önlisans mezunu olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için en az 70 ve Lisans mezunları için en az 60 puan almış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşını doldurmamış olmak, Silah taşımasına engel bir durum olmamak, Sağlık açısından sağlık problemi olmamak, Erkeklerde 167cm bayanlarda ise 162cm den kısa boylu olmamak, yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek nitelikleri aranacaktır.

SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NEDİR?

Başvurusunu yapan adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak sınava katılacaklardır. Bu yönde adayların SInav Başvuru ücreti olarak başvuru tarihleri içerisinde 100.00 TL (Yüz) lik ücreti yatırmaları gerekmektedir. Adaylar Sınav ücretini Başvuru tarihleri içerisinde 09:00 itibari ile son başvuru günü en geç 17:00 a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “22. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacaktır. 

Sınav ücreti sadece halkbank ve ATM lerinden yapıtırılabilmektedir. Bunun dışında diğer bankalar yolu ile veya Halkbank İnternet bankacılığı yolu ile  yatırılan sınav başvuru ücretleri geçerli sayılmayacaktır. Ayrıca Sınav ücretini yatıran adaylar dekontın çıktısını atmamaları ve istenilen belgeler ile birlikte Başvuru evrak teslimi sırasında yanlarında bulundurmaları gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını İnternet üzerinden Ön Başvuru şeklinde yapacaklardır. Buna göre başvurular bugün ( 12 Mart 2018 ) itibari ile başladı ve en geç 23 Mart 2018 tarihi saat 17:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular, www.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır. başvurusunu yapan adaylar ise daha sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak duyuru ise  Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınav tarihleri ilan edilecektir.

Editör: TE Bilisim