Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yayımlanan ilana göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı KPSS siz memur alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilanda ilerleyen günlerde başvuruların başlanacağı belirtilmiş olup, alım başvuruları bugün itibari ile başladı. Adaylar başvurularına aşağıdaki detaylar doğrultusunda yapmaya başlayabilirler.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları açmış olduğu Uzman yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru formu ile bünyesine alım yapacak. Yapılacak olan Giriş sınavı sonucuna göre adaylar belirtilen kadroya alınacaklardır. Giriş sınavı Eleme biçiminde 24 Şubat 2018 yarihinde Ankara'da yapılacaktır. Ayrıca Sınav sonucunda Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesine 2 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı alacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramadığını belirtmiş olduğıu niteliklerde görülmektedir. Ancak adaylardan bazı nitelikler aranmakta olup bu niteliklere göre adayların sınava katılıp katılamıyacağı belirlenecektir.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları adaylardan, Yabancı Dİl Sınavından Almanca, Fransızca, İsveççe, Danca, Felemenkçe, İtalyanca ve Arapça dillerinden puan almış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2018 Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Dört yıllık eğitim veren fakültelerin, Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Tarih, Antropoloji, İstatistik, Halkla İlişkiler, İletişim, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ekonomi, Ekonometri, İktisat, İşletme, Maliye ve İlahiyat fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar başvuru yapabilecektir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün ( 15 Ocak 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 02 Şubat 2018 tarihi saat 18:00 a kadar  Başkanlığın basvuru.ytb.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Adaylar istenilen belgeleride elektronik ortamda başvuru yapmalar gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve yayımlanan resmi duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız.