Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ocak ayı itibari ile yaptığı duyurusunda memur alımı yapacağını bildirmişti. Yapılan duyuruya göre başvurular, 29 Ocak 2017 tarihine başlamıştı ve bugün itibari ile 06 Şubat 2017 tarihinde sona eriyor. Başvuru yapacak adaylar bugün itibari ile 23:59 a kadar online olarak yapılacaktır. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 20 kişilik boş kadrosu ile alım yapacak. üksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 5 adet Merkez teşkilatında ve diğer 15 kişilik kadrolar ise taşra teşkilatında alınacak. Taşra Teşkilatına alınacak personeller, (Ankara ilinde 3, İstanbul ilinde 1, Kocaeli ilinde 1,Konya ilinde 1, Samsun ilinde 1, Trabzon ilinde 1, Adana ilinde 1, Antalya ilinde 1, Malatya ilinde 1, Gaziantep ilinde 1, Diyarbakır ilinde 1, Erzurum ilinde 1 ve Van ilinde 1 adet alınacaktır. Adaylar bugün itibari ile bu kadrolara başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Alınacak adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile, Hukuk Fakültesi veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Başvuru tarihinin son günü itibari ile avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvurusu onaylanan adaylar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sınav ile belirlenecektir. 

Başvurular, son başvuru günü saat 23:59’a kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Elektronik ortamda başvuru formu doldurulmadan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylardan başvuru esnasında, Diploma ve Meuniyet belgesi, ÖSYM internet sitesinden alınmış ve Kontrol kodu bulunan KPSS Sonuç Belgesi, Avukatlık ruhsanamesi veya noter onaylı belge, Aday tarafından bir sayfayı geçmeyecek şekilde el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış özgeçmiş, belgeleri aranacaktır. Ayrıca 
Editör: TE Bilisim