Yargıtay Başkanlığı 78 Zabıt Katibi Alacak
Yargıtay Başkanlığı memur personel alımı gerçekleştiriyor. Yargıtay Başkanlığı bünyesinin çalışan ihtiyacını gidermek amaçlı toplamda 78 adet Zabıt Katibi alacak. Sizde Yargıtay Başkanlığı ailesine katılmak için haberimizin devamında verilen bilgileri inceleyebilirsiniz.
Yargıtay Başkanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan 78 kişilik boş kadroyu doldurmak adına Zabıt katibi ilanını açtı. Yargıtay Başkanlığı alacağı Zabıt katiplerini kadroya Sözleşmeli olarak dahil edecek olup düzenleyeceği uygulama ve mülakat sınavı ile belirleyecektir. Alınacak Zabıt katiplerinden aranan bazı şartlar ve nitelikler vardır. Sizde bu bilgileri ulaşmak için alt kısımdaki bilgleri inceleyebilirsiniz.
GENEL NİTELİKLER:
     - Askerliğini bitirmiş veya askerlik ile ilişkisi bulunmayan adaylar ( Erkek adaylar için ),
     - 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinde yer alan şartları taşıyan adaylar,
     - 2014 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından Ortaöğretim mezunları için KPSSP94, Lisans Mezunları için KPSSP3 ve Önlisanas mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olan adaylar,
     - Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksek okulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olan adaylar,
     - Henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar,
     - Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya emekli aylığı almayan adaylar,
     - Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan, üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek. (Doğru kelime sayısının belirlenmesinde; verilen metne sadık kalıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının %40 tan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.)
     - Başvuracak adaylardan; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde yer alan “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin müracaatı değerlendirmeye alınmayacaktır.
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar, 25 Kasım 2015 tarihi ile 02 Aralık 2015 tarihleri arasında saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, online olarak (basvuru.yargitay.gov.tr) internet adresine yapacaklardır. Başvurular sadece online yapılacak olup, Şahsen yapılan veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
İlanın Tam Metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim