Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından memur alımı duyuruları arasında yer alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı memur alım ilanı ile bünyesine memur alımı yapmaktaydı. Başvuruların Ekim ayında başlaması ile birlikte artık sona ermektedir. Adaylar başvuruda bulunabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları şarttır. Adayların KPSS puan durumuna göre sıralaması yapılarak adaylar Sınava tabii tutulacaktır. Giriş sınavı Sözlü olarak yapılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Ulaştırma Bakanlığı bünyesine alımını yapacak olduğu kadrolar için başvurular 30 Ekim 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurular 10 Kasım 2017 tarihi en geç 17:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre başvurular Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir.

HANGİ KADROLAR ALIM YAPILACAK?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 8 inci ve 9 uncu dereceli boşta bulunan kadroya göre, Elektrik Elektronik Mühendlsiği, Bilgisayar Mühendisliği ve Hukuk fakültesi mezunu Öğrenimm dallarında 1 er personel alımı yaopacak. Buna göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 3 (üç) Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı ve 2 (iki) Denizcilik Uzman Yardımcısı (Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzmanlığı, Denizcilik Uzmanlığı kadrolarına toplamda 5 kişi alacak.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yukarıdaki kadrolar içni adaylardan, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 85 puan almış olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile en az dört yıllık Lisans eğitmi veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafında kabul edilmiş olan Yurtdışı veya Yurtiçi fakültelerden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır. Ayrıca adaylar alım yapılacak boş kadroların sadece birisine başvuru yapabileceklerdir.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim