Devlet Personel Başkanlığı Eylül ayının ilk haftalarında yaptığı duyurusuna göre, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesine kamu personeli alımı yapacağını belirtmişti. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) bünyesine farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 14 kişilik boş kadro ile personel alımı yapıyor. Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı. Ancak başvurularda son günlere gelindi. Hala başvuru yapmamış olan adaylar bir an önce başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) bünyesine 14 kişilik kadro ile farklı alanlarda 7 Araştırmacı ve farklı alanlarda 7 Uzman alımı gerçekleştirecek. Ayrıca bu kadrolar için Lisans Mezunu adaylar alınacaktır. 

BAŞVURULAR SONA ERİYOR:

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) alımını yapmakta olduğu boş kadrolar için başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı. Yani Başvurular 08 Eylül 2017 tarihinde başlamış olup en geç, 18 Eylül 2017 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) tarafından istenilen belgeler ile birlikte şahsen yapılacak olup, bunun dışında yapılan başvuru yöntemleri geçerli sayılmayacaktır.

Başvurusunu yapmış olan adaylar, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) tarafından yapılacak başvuru sonuçları duyurusu ile Türkçe ve İngilizce Sınava tabii tutulacaklardır.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı alım yapacağı kadrolar için adaylardan ortak olarak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen, A bendindeki, 1,4,5,6,7,8. maddelerdeki şartları taşımak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ( erkek adaylar için ), görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Doktorası olan Yabancı uzmanlar için Türk vatandaşlığı şartı aranmaz ve çalışma süresinin bir yılı aşması halinde çalışma izni olması şartı aranır. Ayrıca bunun dışında Yabancı dil sınavından puan almış olmak şartı aranmaktadır. Bu nitelikler genel olmak üzere her alan ve kadro için adaylardan kadro seviyesine göre özel şart aranmaktadır. Bunlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

https://goo.gl/e17JGS