Türkiye Yazma Eserler Kurumu 20 Şubat 2018 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda 50 memur alımı yapacak. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup adaylar başvuru şartları doğrultusunda Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından yapılacak Yarışma sınavına katılacaklardır. Söz konusu olan Sınav ilanı ile hem yazılı hemde sözlü olarak iki aşamadan sınav yapılacak.

Buna göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı yayımlamış olduğu bu ilan ile 50 kişilik kadro ile Sözleşmeli Olarak Yerli Uzman alacak. Alımlar Merkez Teşkilatı, Çeviri ve Yayım Dairesi ve Şifahanesi ve Arşiv Dairesi başkanlığına yapılacak. Alım alanları 3 farklı alan ile yapılacak olup, A Grubuna 35, B grubuna 5 ve C Grubuna 15 kişi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Memur Alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alım yapılacak görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübeye sahip olmak, B Grubu Yerli uzman pozisyonu için KPDS den Arapça veya Farsça dillerinden en az C Seviyesinde puan almış olmak, . C Grubu Sözleşmeli Yerli Uzman için KPDS’den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak, şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adalar öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Adaylar başvurularına 26 Şubat 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 16 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı resmi internet sitesinden temin edilecek başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte son başvuru günü en geç mesai saati bitimine kadar Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına şahsen, elden veya iletişimde belirtilen adrese posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir. Buna göre postada yaşanacak herhangi bir gecikmede başvurular geçersiz sayılacaktır. Ayrıca ilanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilisim