Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı Koruma memuru alımı gerçekleştiriyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) bünyesine 68 kişilik boş kadro ile İstanbl ve Kocaeli de alım yapacak. İstanbul için 64 Koruma memuru ve Kocaeli için 4 Koruma memuru alımı yapılacak. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) tarafından yapılacak olan sınava katılacaklardır. Sınav sonucunda ise adaylar kadroya yerleşebilecek.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) alım yapacapı Koruma Memuru adaylarından sınava katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, Önlisans veya Lisans mezunu olmak, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları aranır. Ayrıca kadro için, En az iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarından veya fakültelerin önlisans programlarından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartıda aranmaktaır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar için başvurular başladı. Yani adaylar başvurularını 16 Ekim 2017 tarihi ile 30 Ekim 2017 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. Buna göre Başvurular,  https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

GİRİŞ SINAVI:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) yukarıdaki kadrolarda toplamda 192 kiş alacak ve bu kadrolar için adaylara sözlü veya uygulamalı sınav yapacaktır. Sınavın yazılı aşaması Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre yapılacak. Başvurusunu yapmış olan adaylar, http://www.tbmm.gov.tr/duyurular  İnternet adresinden yapılacak duyuru ile , sınavın yerini, saatini öğrenebilecekler.

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı yardımı ile inceleyebilirler.

İlanın Tam Metni