Türk Patent ve Marka Kurumu memur perosnel alımı yapıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliği için yaptığı duyurusuna göre farklı alanlarda toplamda 10 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Türk Patent ve Marka Kurumu alım yapacak olduğu Sınai Mülkiyet Uzman yardımcılığı kadrosu için adaylara Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı yapacaktır. Adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için Kamu personeli Seçme Sınavı puan sırasına bakılacaktır. 

Türk Patent ve Marka Kurumu toplamda 10 kişilik kadro ile, Makine Mühendisliği Bölümü ve Mekatronik Mühendisliği bölümünden 8 Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı ve Otomotiv Mühendisliği Bölümünden 2 Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı olmak üzere toplamda 10 uzman yardımcısı alacak.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NELERDİR?

Türk Patent ve Marka Kurumu Sözlü Giriş sınavına başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP1 puan türüne göre en az 80 puan almış olmak, Giriş sınavının yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını bitirmemiş olmak, En az dört yıllık eğitim veren ilgili Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan YÖK onaylı Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruda bulunacak adaylar, İlanın resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Yani başvurular en geç 14 Kasım 2017 tarihine kadar elektronik ortamda Kurumumuz resmi internet sitesinin (www.turkpatent.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan form eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim