Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) yayımlamış olduğu ilana göre, bünyesindeki memur personel eksikliği için memur alımı yapacağını belirtti. Bu yönde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) alım yapacağı kadro için adaylara Giriş sınavı yapacak. Alımlar farklı bölümlerden gerçekleşecek olup aşağıda bu bölümlere ulaşabileceksiniz. Buna göre Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yapacağı Giriş Sözlü Sınav sonucuna göre bünyesine 11 Uzman Yardımcısı alacak. Başvurular 2018 Ocak ayında başlayacak ve 2018 Ocak ayında sona erecektir.

Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre Giriş sınavı 29 Ocak 2018 tarihi ile 02 Şubat 2018 tarihleri arasında TİKA Başkanlığı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresinde sözlü olarak yapılacaktır.

ALIM YAPILACAK BÖLÜMLER:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) toplamda 11 kişilik Uzman yardımcısı kadrosu ile, 2 Kişi İnşaat Mühendisliği, 1 kişi Mimarlık, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İktisat (1), İşletme (1), Kamu Yönetimi (2), Uluslararası İlişkiler (2) olmak üzere toplamda 6 kişi, Hukuk 1 kişi ve İletişim Fakültelerinin Tüm Bölümleri mezunu 1 Kişi olmak üzere toplamda 11 Uzman yardımcısı alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki A bendindeki Genel Şartları taşımaları, Alım yapılacak bölümlerden en az dört yıllık fakültelerden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- Giriş sınavının yapılacağı yılında Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili bölümlere göre puan türlerinden en az 75 puan almış olmak, 

- 2016 veya 2017 yılına ait Yabancı Dİl Sınavından İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden birinden en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya bunlara denkliği kabul edilen ve YÖK onaylı uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 08 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 19 Ocak 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, TİKA https://sinav.tika.gov.tr adresinden indirelecek başvuru formunu eksiksiz doldurarak ve istenilen belgeleri son başvuru günü mesai saati bitimine kadar TİKA Başkanlığı (İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta yolu ile iletilmesi ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim