Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı memur alımı yapacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlar arasında yer alanTürk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı memur alım ilanı ile bir çok aday başvuru yapmaya hazırlanıyordu. Bugün itibari ile başlayan başvurular ilerleyen günlerde sona erecektir.Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) bu yönde bünyesine 11 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı alacak. Uzman yardımcısı alımları farklı bölümlere göre yapılacak olup adaylara Gişir Sınavı uygulanacaktır. Başvuruların sona ermesinin ardından sınava girmey girmeye hak kazanan adaylar 29 Ocak 2019-8 tarihi ile 02 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara'da sınava çağırılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLR?

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı bünyesine alımını yapacağı kadrolar için adaylardan, 2018 yılı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan YDS denİngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden birinden en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya bunlara denkliği kabul edilen ve YÖK onaylıuluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alım yapılacak bölümlere göre ilgili bölümlerin en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Duyuru 2017 Aralık ayında yapılmıştı. Duyurunun yapıldığı tarih itibari ile adaylar başvuruların başlamasını beklemekteydiki neyseki başvurular bugün ( 08 Ocak 2018 ) başladı! Buna göre adaylar başvurularını en geç 19 Ocak 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadarhttps://sinav.tika.gov.tradresinden indirelecek başvuru formunu eksiksiz doldurarak ve istenilen belgeleri TİKA Başkanlığı (İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta yolu ile iletilmesi ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylarBuraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim