Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ( TEİAŞ ) yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı bölgelerden alım yapacağını açıkladı. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek ve adaylara Sözlü olarak sınav uygulanacaktır. Sınav sonucunda başarılı olan adaylar ise kadroya yerleşebileceklerdir. Ayrıca adayların bu sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yayımlanan ilana göre Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatındaki eksiklik için yapacağı Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık sınav ve atama yönetmeliği hükümlerince yapılacak sınav sonucuna göre toplamda 20 kişilik boş kadro ile Avukat alımı gerçekleştirecek.

Buna göre 20 kişilik kadro toplamda 19 farlı bölgeye dağıtıldı. TEİAŞ Merkez Teşkilatına 3, İstanbul/Davutpaşa 1, Adapazarı 1, Kütahya 1, Konya 1, Samsun 1, Kayseri 1, Gaziantep 1, Elazığ 2, Trabzon 1, Erzurum 1, Van 3, Antalya 1, Denizli 1 ve Kastamonu 1 olmak üzere 20 kişi alacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ( TEİAŞ ) avukat alım ilanına başvuru yapaca kadaylar, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşından küçük olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Başvuru tarihinin son günü itibariyle staj süresi hariç en az iki yıl süre ile fiilen avukatlık yapmış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca özel olarak, Hukuk fakültesi mezunu olmak veya buna denkliği olan ve UÖk onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunlarına göre KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce düzeyinden en az B seviyesinde puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 29 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler ve en geç 09 şubat 2018 tarihine kadar yapmış olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını son başvuru günü en geç saat 17:30 a kadar Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi Kat:16 No:12 Çankaya/Ankara) veya www.teias.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte şahsen, elden veya posta yoluyla İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim