Devlet Personel Başkanlığı tarafından 03 Kasım 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, TCDD bünyesindeki memur personel eksikliği için alım gerçekleştirecek. TCDD farklı bölgelerdeki müdürlüklerine toplamda 8 kişilik kadro ile Avukat alımı yapacağını belirtti. Adaylar bu müdürlüklere başvuru işlemlerini yapabilmeleri için aranan şartları taşımaları gerekmektedir. Adaylara TCDD tarafından yapılacak olan Avukatlık sınavından başarılı olan adaylar ise kadrolara yerleşebilecektir.

HANGİ BÖLGELERE ALIM YAPILACAK?

TCDD 8 kişilik kadro ile 1 kişi Genel Müdürlüğü, 2 Kişi 1.Bölge Müdürlüğü Haydarpaşa (Eskişehir, Bursa, Bilecik, Sakarya, İzmit, İstanbul, Tekirdağ, Edirne bölgesi), 1 Kişi 2.Bölge Müdürlüğü Ankara (Niğde, Kayseri, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Karabük, Zonguldak; Eskişehir bölgesi), 1 Kişi 3.Bölge Müdürlüğü İzmir (İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Uşak, Denizli bölgesi), 2 Kişi 4. Bölge Müdürlüğü Sivas (Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Tokat, Amasya, Samsun bölgesi) ve 1 Kişi7. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar (Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Isparta, Burdur bölgesi) alım işlemi yapacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

TCDD Memur alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme SInavından KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Başvuru tarihinin son günü itibari ile Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak, sağlık açısından görevini yapmasına engel olacak durum olmamak, Hukuk fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve Yapılacak sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar en az 5 yıl süreyle yer değişimi talebinde bulunmayacaktır. Buna ilişkin beyan alınacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapaca adaylar, başvurularına ilanın yayımladnığı tarihten itibaren başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 24 Kasım 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını TCDD nin sitesinden elektornik ortamda eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra ve istenilen belgeler ile birlikte TCDD Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Anafartalar Mahallesi Hipodrom Caddesi No:3 Altındağ/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim