Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur alımı yapacağını belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Tutanak Hizmetleri Başkanlığı stenograf ihtiyacını karşılamak için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Stenografi Kursu ve Stenograflık Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda stenografi kursu açacak. İlanda da belirtildiği üzere kurs sınavına başvuru şartlarını taşıyan adaylar dahil edilecektir. Bunun donucunda kurs içerisinde yapılacak sınavlardan başarılı olarak geçen 40 kişilik kadro ile Stenograf yardımcısı olarak atanacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı açacağı kursa katılmak isteyen adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2018 yılı ocak ayı itibari ile henüz 30 yaşını doldurmamış olmak ve görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamaları gerekmektedir.

Adaylardan özel olarak, dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yırtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P1, P2, P3, P4, P18, P23, P28, P29, P38 veya P43 puan türlerinden en az birinden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, başvurularına 22 Ocak 2018 tarihi itinbari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 05 Şubat 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ayrıca ilanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın tam metnini inceleyebilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim