Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesine seçim ile Kamu Denetçisi alımı yapacğanı belirtti.Kamu denetçiliği kadrosuna başvuru yapacak adaylar, Kamu Denetçiliği Kurumununun belirlediği 10 uncu maddedeki şartları taşımaları gerekmektedir. Adaylar aşağıdaki niteliklere göre başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecektir.

ADAYLARDAN HANGİ NİTELİKLER ARANACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi alımını yapacağı Kamu Denetçisi için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Seçim tarihi itibari ile 40 yaşından büyük olmamak, Başvuru sırasında herhangi bir siyasi partiye üye olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu kurum ve kuruluşlarında, uluslararası kuruluşlarda, sivil toplum kuruluşlarında veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında ya da özel sektörde toplamda en az on yıl çalışmış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Türkiye Büyük Millet Meclisi kamu Denetçisi Seçim ilanına başvuru yapacak adaylar, başvurularını en geç 15 Aralık 2017 tarihine kadar saat 18:00 a kadar "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Yeni Halkla İlişkiler Binası, Komisyonlar Bloğu Kat: 2, Oda No:2003 Bakanlıklar/ANKARA" adresine şahsen ya da posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Adaylardan başvuru sırasında, Nüfus cüzdanı fotokoisi veya aslı, Özgeçmiş, 2 adet vesikalık fotoğraf, Mezuniyetini gösterir belgenin noter onayı veya aslı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından (web sitesinden) alınmış siyasi parti üyelik durumu sorgu sonucu çıktısı, Kamu Denetçiliği adaylığı için son üç ay içerisinde alınmış adli sicil sorgulama sonuç belgesi ve Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmış/çalışmakta olanlar için sicil özeti/hizmet belgesi istenecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim