Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur alımı gerçekleştirecek. Resmi Gazete'de 16 Ekim 2017 tarihli yayımlanan ilanlar arasında yer alan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur alım ilanı bir çok kişiye iş kasıpı olmaktadır. Buna göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı farklı alanlarda bünyesine toplamda 192 kişilik kadro ile memur alacak. Adaylar başvru şartlarını taşımaları durumunda sözlü veya uygulamalı sınav yapılacaktır. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı toplamda 192 kişilik kadro ile en az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans veya Lisans mezunu memurlar alacak. Alımlar, Ankara, İstanbul, Kocaeli illerinde yapılacak.

TBMM Ankara'da 5 Alt Yazıcı, 2 Arşivci, 4 Ciltci, 2 Elektronik Dizgi Operatörü, 2 Fotoğrafçı, 4 Görsel Tasarımcı, 4 Kameraman, 15 Memur, 12 Ziyaretçi Kabul ve Yönlendirme Memuru, 1 Mimar, 2 Montajcı, 4 Muhabir, 1 Elektrik Mühendisi, 2 Elektronik Mühendisi, 1 İnşaat Mühendisi, 4 Ofsetçi, 3 Resim Seçici, 1 Sesçi, 15 Bilgisayar Teknikeri, 5 Bilgisayar Teknisyeni, 8 Elektrik-Elektronik Teknisyeni, 2 Sıhhi Tesisat Teknisyeni, 3 Sıhhi Tesisat Teknisyeni, 4 Usta (Boyacı), 4 Usta (Parkeci) ve 8 Yangın Söndürme Eri olmak üzere Anka'da Toplamda 118 Memur alımı yapılacak.

İstanbul'da ise, 64 Koruma Memuru ve 6 Şoför olmak üzere toplamda 68 memur alınacak. Kocaeli'de 4 Koruma Memuru alınacak. 

GİRİŞ SINAVI:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) yukarıdaki kadrolarda toplamda 192 kiş alacak ve bu kadrolar için adaylara sözlü veya uygulamalı sınav yapacaktır. Sınavın yazılı aşaması Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre yapılacak. Başvurusunu yapmış olan adaylar, http://www.tbmm.gov.tr/duyurular  İnternet adresinden yapılacak duyuru ile , sınavın yerini, saatini öğrenebilecekler.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) alım yapacağı kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şarları taşıyor olmak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve kadrosuna göre ilgili alanlardan eğitime ve bilgiye sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına gün itibari ile başladılar. yani başvurular 16 Ekim 2017 tarihi ile 30 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Buna göre başvurular, Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı yardımı ile inceleyebilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim