Resmi Gazete'de 16 Ekim 2017 tarihli ilanları arasında yer almakta olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur alımı ilanına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) bünyesinde bulunan farklı kadrolarda toplamda 118 kişilik boş kadro ile memur alımı yapmaktadır. Adayların kadrolara yerleşebilmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) tarafından yapılacak olan sınava katılmaları ve bu sınavdan başarılı not almaları gerkemektedir. Adaylar bu sınava katılabilmeleri içni aşağıdaki nitelikleri taşımak zorundadırlar.

Peki TBMM Ankara'da hangi Pozisyonlarda Alım Yapacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) Ankara'da 2 Sıhhi Tesisat Teknisyeni, 3 Sıhhi Tesisat Teknisyeni, 4 Usta (Boyacı), 1 İnşaat Mühendisi, 4 Ofsetçi, 3 Resim Seçici, 1 Sesçi, 15 Bilgisayar Teknikeri, 5 Bilgisayar Teknisyeni, 8 Elektrik-Elektronik Teknisyeni, 4 Usta (Parkeci), 1 Mimar, 2 Montajcı, 4 Muhabir, 1 Elektrik Mühendisi, 2 Elektronik Mühendisi, 8 Yangın Söndürme Eri, 5 Alt Yazıcı, 2 Arşivci, 4 Ciltci, 2 Elektronik Dizgi Operatörü, 2 Fotoğrafçı, 4 Görsel Tasarımcı, 4 Kameraman, 15 Memur, 12 Ziyaretçi Kabul ve Yönlendirme Memuru olmak üzere toplamda 118 kişilik boş kadro ile memur alacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

TBMM alım yapacağı kadrolar içni adaylardan sınava katılabilmeleri için, 2016 yılında veya 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans veya Lisans mezunu olmak, Ayrıca Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan aranacaktır. Bunlar dışında her kando için adaylardan özel olarak kadro seviyesine göre eğitime ve bilgiye sahip olmak şartları aranmaktadır.

Adaylar bu şartlara göre başvurularını yapabilirler. Başvurular 16 Ekim 2017 tarihi itibari başlamış olup, en geç 30 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar buna göre başvurularını TBMM resmi internet sayfasından elektronik ortamda yapacaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim