Yayımlanan memur alım ilanlarına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur alımı yapacağını belirtti. Geçen gün yayımlanan ilana göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak adına toplamda 40 kişilik boş kadro ile Stenograf alımı yapacak. TBMM tarafından yayımlanan ilana göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Tutanak Hizmetleri Başkanlığı Stenograf Kursu ve Stenografi Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda kurs açılacak. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan adaylardan bir seçme yapılacak ve seçme sonucunda kursa 60 kişi dahil edilecek. Daha sonradan kurs içi yapılacak sınav sonuçlarına göre ise başarılı olan adaylar arasından 40 kişi kadroya alınacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Tutanak Hizmetleri Başkanlığı 40 memur alımı ilanı geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı ve bir çok aday başvuruların başlamasını beklemekteydi. Başvurular bugün ( 22 Ocak 2018 ) itibari ile başladı ve adaylar başvuru şartlarıa göre başvurularını en geç 05 Şubat 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular,  https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi adresi üzerinden başvurularını elektronik ortamda gerekli bilgileri dolrurarak yapılacaktır. Bunun dışında şahsen yada posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TBMM memur alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan Stenografi kursu giriş sınavı başvurusunda, ÖSYM tarafından yapılan A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı sınav sonuçları esas alınacaktır.

Adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2018 yılının Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Üniversitelerin Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P1, P2, P3, P4, P18, P23, P28, P29, P38 veya P43 puan türlerinden en az birinden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır. İlanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim