Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak üzere İdari Teşkilatında çalıştırmak üzere 70 Yasama Uzman Yardımcısı alacak.Adaylardan başvuru için Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı şartları aranacaktır. Alımlar Farklı KPSS puan türlerine göre yapılacaktır. 

Buna göre TBMM bünyesine, KPSSP4 puan türüne göre 33, KPSSP16 Puan türüne göre 4, KPSSP21 puan türüne göre 4, KPSSP33 puan türüne göre 13 ve bu kadrolar için Yabancı Dİl Sınavından C Seviyesinde İngilizce, Arapça veya Fransızca dillerinden puan alış olmak ve son olarak Yabancı Dil Sınavından B seviyesin göre ve KPSSP34 Puan türüne göre 16 Memur olmak üzere toplamda 70 memur alımı yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TBMM alım yaacağı yukarıdaki kadrolar için adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, KPSS P4 puan türü için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk fakültelerinden, KPSS P16, P21, P33 ve P34 puan türleri için siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından gerekli puan seviyelerinde ingilizce, Fransızca veya Arapça dillerinden puan almış olmak, Yukarıda belirtilen KPSS puan türlerinden en az 70 puan almış olmak, 2018 yılının Oca ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına başlayabilir ve en geç 08 Ocak 2018 tarihine kadar yapması gerekmektedir. Buna göre başvurular, TBMM 'nin resmi internet sitesi olan  https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi adresinden elektronik ortamda yapılacak olup bunun dışında şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuru işlemleri sonrasında ise TBMM nin adresi olan https://www.tbmm.gov.tr/duyurular/sinav_duyurusu.htm adresinden yapılacak olan başvuru sonuç duyurusuna göre adaylar sözlü sınava katılacaktır. Ayrıca ilanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim