Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) bünyesine memur personel alımı yapıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) geçtiğimiz günlerde yaptığı duyurusuna göre yüzlerce adaya iş kapısı olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) bünyesine toplamda 192 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Alımlar, Ankara, İstanbul ve Kocaeli illeri için geçerlidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) bu illerde farklı pozisyonlarda alım yapacak. Özellikle alımın bir çoğunu Ankara'da yapacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ), İstanbul'da 64, Kocaeli'de 4 ve Ankara'da 118 kişi alacak. 

Adaylar başvurularını yaptıktan sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) resmi internet sayfasında yapılacak olan başvuru sonuçları şeklinde duyurusunu http://www.tbmm.gov.tr/duyurular sayfasında yapacak ve duyuruya göre, kimlerin sınava katılacağı belirlenecektir. Listede adı yer alan adaylar ise, Sözlü ve Uygulamalı sınava tabii tutulacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

TBMM memur alımı başvuruları, 16 Ekim 2017 tarihinde başlamıştı. Buna göre adaylar başvurularını en geç bugün ( 30 Ekim 2017 ) itibari ile yapmak zorundadırlar. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) alım yapacağı kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şarları taşıyor olmak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve kadrosuna göre ilgili alanlardan eğitime ve bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca ilanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ise aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın tam metnini inceleyebilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim