Kamu kurumlarında bulunan taşeron sisteminin ortadan kaldırılması için atılan sonrasında 1 milyondan fazla işçi kamu kurumunda kadro hakkı elde edecek. Kamunun taşeron sistemine veda etmesi ile kurumlarda işçi ve memur alımlarına dair azalışın olacağı yönünde yapılan değerlendirmeler yanıltıcı. Beklenenin aksine bir çok kurumda işçi alımları başlayacak. Sağlık Bakanlığı 2018 yılında yapılacak işçi alımına dair açılamalarda bulundu.  Ayrıca kadrolu işçi alımları için Kamu Personel Seçme Sınavı ile atama yapılacak.

TAŞERON KADROYA GEÇMESİ SONRASI İLK ALIM AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığından personel alımlarına ilişkin ilk açıklama yapıldı. 2017 yılından 2018 yılına aktarılmış olan 10 bin civarında işçi alınacağı belirtildi. Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN taşeron işçilerin kadroya geçişi nedeniyle alımların yapılmadığını belirtti. Diğer yandan Sağlık Bakanlığına sağlık çalışanlarından; doktor, hemşire, ebe, sağlık personeli olmak üzere toplamda 55 bin kişi alınacak. Diğer bakanlıklarda da alımlara ilişkin açıklamalar yapılır yapılmaz işin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimize duyuracağız.

HİZMET ALIMI YERİNE KADROLU PERSONEL

Taşeron işçilerin çalıştırılmasında yaşanan ek maliyetler ve yaşanan bazı soruların giderilmesi için uzun zamandır üzerinde çalışılan sistem Çalışma Bakanlığının 2017 yılında birinci gündemi oldu. 2017 yılı bitmeden çıkartılan ve kadroya geçiş sürecini başlatan 696 sayılı KHK ile hizmet alımlarının yerini personel alımlarına bırakacak. 2018 yılından itibaren kamuda personel alımlarında  kurumların ihtiyaçları için adımlar atılacak. Yeni İşçi alım ilanları ile yapılacak personel alımlarını İŞKUR yapacak. Lise ve diğer öğrenim düzeyindeki adaylar için KPSS'den belli bir puan almak şartı olacak. Daha alt bir öğrenim düzeyinde olan adaylar ise şuanda İŞKUR'un  alım sistemine devam edilecek ve kura ile ataması yapılacak. Bir çok kurum taşeron işçilerin kadroya geçmesinden itibaren personel durumlarını gözden geçirmesi ve ihtiyacı olan personel alımlarını duyurması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim