Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur personel alımı gerçekleştiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 125 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Buna göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere farklı bölgelerden 125 kişilik kadro ile Szöeleşmeli olarak Arşiv uzmanı alacağını belirtti. Adaylar 657 sayılı devlet memurları kanuna göre istihdam edilecek ve bu yönde adaylara KPSS puan sıralamasına göre sınav yapılacaktır. Adayların KPSS puan durumlarına bakılacak olup kadro sayısının 4 katı kadar aday sınava çağırılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü alımını yapacağı Arşiv Uzmanı kadrosu için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki, 1,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki genel şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan ve üzeri puan almış olmak, En az dört yıllık eğitim veren Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerine yer veren en az 4 yıllık bölümlerinden mezun olmak ve Sözleşmeli personel olarak istihdam edilemez kararı almamış olmak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 125 kişilik ilan için başvurularına 06 Nisan 2018 tarihinde başlayacaktır. Buna göre başvurular en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Hatay, Gaziantep, Edirne, Van, Elazığ, Eskişehir, Denizli, Kastamonu, Sivas, Şanlıurfa ve Yozgat ilerinin herhangi birine şahsen yapılacaktır. Adaylar başvuru formuna ve istenilen belgelere (www.tkgm.gov.tr) adresi üzerinde bulunan “Sözleşmeli Personel (4/B) Başvuru Talep Formu”'na ulaşacaklardır. Ayrıca ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim