Kamuya çok sayıda personel alımları yapılmaya devam ediyor. Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan ilanlara göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığına alımlar gerçekleşecek. Diğer yandan Gençlik ve Spor Bakanlığına antrenör, spor uzmanı kadrolarında çok sayıda memur alımı gerçekleştirecek. İki Bakanlığına toplamda alım yapılacak personel sayısı ise 4 bin 500 olarak açıklandı. Alımlara ilişkin son başvuru tarihleri ve detaylar şöyle;

GÜMRÜK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI;

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının ihtiyaç bulunan kadroları için DPB resmi internet sitesinden ilana çıktı. Yapılan duyuruda Büro memuru, muayene memuru ile muhafaza memuru kadrolarında ihtiyaç bulunan personel adetinde istihdam sağlanacak. Toplamda Gümrük Bakanlığının alım yapacağı kadro sayısı 1.750 olarak açıklandı. 

3 farklı unvanda alımlar için adayların KPSS puanı şartına sahip olmaları gerekiyor. 2016 yılı KPSS puanından en az 70 almak gerekiyor. Başvurulara lisans mezunları başvuru yapabilecek. www.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak başvurular 23 mayıs tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi 1 Haziran tarihinde son bulacak.

İlan Metni için tıklayın

SPOR BAKANLIĞINA MEMUR ALIMI;

Gençlik ve Spor Bakanlığına KPSS 50 ve üzeri çok sayıda alım gerçekleşecek. Alım yapılacak olan unvanlarda antrenör, spor uzmanı kadroları bulunuyor. Spor uzmanı adayların farklı branşlarda alım yapılacak. Bu branşlar şöyle; Spor Psikoloğu, Spor Eğitim Uzman, Spor Fizyoterapisti, Spor Beslenmecisi, ve spor masörü, masör başvurularında kadın ve erkek başvurular ayrı değerlendirilecek. Spor Bakanlığına toplam alınacak olan personel sayısı 3 bin 200 olarak açıklandı.

Adaylar başvurularını 18 mayıs tarihi itibari ile başvuru yapmaya başladı. Başvurular http://basvuru.gsb.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacak. Son başvuru tarihi ise 4 Haziranda son bulacak. 

İlan metni için tıklayın.

Editör: TE Bilisim