Sağlık Bakanlığı personel ihtiyacını gidermek için bir çok unvanda personel alımı yapacak. Sağlık hizmetlerinin daha çok etkili ve verimli olması için çalışma yürüten Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına gitmeye karar verdi. 2018 yılı sağlık atamalarında önemli bir atama yapılması bekliyor. Bunlardan 2018 yılında uygulanmak üzere ilk 16 bin sağlıkçının kadro dağılımı ve hizmet birimleri Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

ALIM YAPILACAK UNVANLAR

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan 2018 Yılında Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin Tespit Edilmesi Hakkında Karar yürürlüğe girdi. Alınan kararda hangi unvanda ne kadar sözleşmeli sağlıkçı alımı olacağı da belli oldu. Diş Tabibi, Diyetisyen, Ebe, Hemşire, Psikolog, Sağlık Memuru, Sağlık Teknikeri, Tabip, Uzman Tabip unvanlarında personel alımı yapılacak. Personel istihdam edilecek olan birimler ve sayıları ise şöyle; Acil Sağlık Hizmetlerinde 220 personel, Eğitim hastanelerinde 2122 personel, Entegre İlçe Hastanelerinde toplam 1385 personel, Halk Sağlığı Laboratuarında 34 uzman Tabip, İlçe Sağlık Müdürlüğünde 489 personel, Sağlık evinde 1000 Ebe, Toplum Sağlığı Merkezinde 493 personel Yataklı tedavide ise 10258 personel alınacak. Toplamda 8 hizmet birimi için 9 farklı unvanda personel alımı yapılacak. Toplam istidam edilecek olan personel sayısı ise 16 bin kişi olacak.

16 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığının resmi gazete yayımlanan kararı ardından adaylar merakla 16 bin sağlıkçı atamaları ne zaman olacak sorunu yöneltiyor.  Alımlara ilişkin bir takim henüz belirli değil. İşin olsa ekibi olarak ne zaman ilan olacağına ilişkin haberleri belli olur olmaz ziyaretçilermizle paylaşacağız.