Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 20 Kasım 2017 tarihinde memur alımı duyurusu yapmıştı. yapılan duyuruya göre ,Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 2 Uluslararsı İlişkiler, 1 Hukuk, 1 İşletme, 1 Havacılık Mühendisi, 1 Çevre Mühendisi ve 2 Harita mühendisi olmak üzere toplamda 8 kişi alacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu kadrolar için adaylardan KPSS ve 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacaktır.

Buna göre adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte 20 Kasım 2017 tarihinde başlamışlardı. Ancak başvurular en geç 01 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre başvurular sona eriyor ve adaylar başvurularını, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.shgm.gov.tr) yer alan Havacılık Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru ekranından elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadrolar için adaylardan, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, son 5 yıl için yapılan Yabancı Dil Sınavından C seviyesinde İngilizce alanında puan almış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ve Eğitim açısından, En az dört yıllık eğğitim veren fakültelerin yukarıdaki bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranacaktır. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim