Sosyal Güvenlik Kurumuna personel alımı yapılacak. Uzman Yardımcısı adayların uzun zamandır beklediği alım ilanlarından olan SGK personel alımına ilişkin başvuru detayları belli oldu. Başvuru ne zaman başlayacak? Son başvuru süresi ne zaman bitecek? Adayların başvuruya ilişkin öğrenmek istediği bazı sorulardan bir tanesidir. Sınava ilişkin detayları sunuyoruz.

SGK'YA KAÇ MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALINACAK.

Sosyal Güvenlik Kurumunda personel ihtiyacını gidermek için müfettiş alımı yapılıyor. Başvurular geçtiğimiz ay yayımlanmıştı. Başvuru sürecinin başlaması ile adaylar yazısı bir sınava alınacaklar. Sosyal Güvenlik Kurumuna 50 müfettiş yardımcısı alımı olacak. Adayların yazılı sınava girebilmesi için KPSS puan sıralaması ile sınava girebilecekleri kişiler arasında girmeleri gerekiyor. Alınacak kadro sayısının 5 katı aday yazılıya alınacağından 250 kişi yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

BAŞVURU SÜRECİ

Müfettiş yardımcısı kadrosunda görev almak isteyenlerden; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Adayların 2017 yılında A Grubu KPSS'den KPSS P22 ve P48 türlerinden 80 puan almaları isteniliyor. Eğitim şartlarında ise Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler bölümleri mezunları başvuru yapabilecek. Belirtilen bölümlerin yurtdışı okullardan okuyanlar için denklik şartı aranacak. Yaş şartlarında ise 35 yaşında doldurmamış olmaları isteniliyor. Başvuru için aday başvuru formunu SGK internet sitesinden temin edilebilecek. Başvurular Ankara Çankaya'da bulunan SGK Teftiş Kurumu  Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına yapılabilecek.

Başvuru tarihleri ne zaman; 29/01/201 ile 09/02/2018 tarihleri arası alınacak.

Yazılı sınav ne zaman yapılacak; KPSS sıralaması ile 250 kişi yazılıya alınacak. Sınav Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, ZiyabeyCad. No.6 Balgat/ ANKARA adresinde 17 Mart 2018 tarihinde yapılacak.

Sözlü sınav ;Yazılı sınavdan başarılı olanlar mülakata alınacaklar. sözlü sınava ilişkin bilgiler daha sonra kurum internet sitesinde açıklanacak.

SGK Müfettiş Yardımcısı ilanı için tıklayın

Editör: TE Bilisim