Devlet Personel Başkanlığının 10 Nisan 2017 tarihli yaptığı duyurular arasında Sosyal Güvenlik Kurumunun ilanında bulunmakta. Sosyal Güvenlik Kurumu farklı bölümlerden mezun olmuş toplamda 193 kişilik boş kadrosu ile sözleşmeli Büro Personeli Alımı yapacak. Alımlar Ankara ilinde istihdam edilecek olup adayların 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları ve yanı sıra eğitim ve KPSS gibi şartlarıda taşımaları gereklidir.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Sosyal Güvenlik Kurumu alım yapacağı 193 kişilik boş kadro ile adaylardan aşağıdaki şartları arayacaktır. Adayların bu şartlara uygun olması dahilinde kadroya yerleştirileceklerdir. Başvurusu kabul edilen adaylar KPSS puan sırasına göre sıralamak sureti ile 193 asıl ve 193 yedek şeklinde Sosyal Güvenlik Kurumununu resmi internet sitesi olan (www.sgk.gov.tr) adresinde yayınlanacaktır. Adaylara ayrıca bir yazılı tebligat gönderilmeyecektir. İşte aranan şartlar:

- 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak,
- 2016 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 80 ve üzeri puan almış olmak,
- Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
- Üniversitelerin ilgili bölümlerinden Önlisans programından mezun olmuş olmak veya yurt dışından eğitim gören ve bunlara denkliği olan Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak ( bölümlere ilanın metninden ulaşabilirsiniz),
- Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir durum söz konusu olmamak,
- Yapılacak olan güvenlik soruşturması veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
- Herhangi bir ceza hükümü bulunmamak,

SON BAŞVURULAR NE ZAMAN ?

Sosyal Güvenlik Kurumu 193 Memur Alımı Başvurular Başladı. Başvurular online yapılacak olup adaylar başvurularını en geç 24 Nisan 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü en geç saat 23:59 a kadar T.C. kimlik numarası ile https://uyg.sgk.gov.tr/kdsinavbasvuru/AnaSayfa.do adresinde bulunan başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak başvuru yapacaktır. Bunun dışında yapılan hiç bir başvuru yöntemi geçerli sayılmayacaktır.

SGK DİĞER HABAERİMİZ İÇİN VE TAM METİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.