Sayıştay Başkanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını gidermek amaçlı Denetçi Yardımcısı alınacak. Toplamda alınacak 45 kişilik Denetçi yardımcıları kadroya girişleri için yapılacak Giriş sınavına katılarak başarılı olan adaylar alınacaktır. Alımlar 20 Eylül 2016 tarihinde başlamış olup 29 Eylül 2016 tarihine kadar alım olacaktır. Başvuruda bulunacak adaylar, başvuru saatlerine sayılı saatler kala bir an önce başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Alım şartlarını ve başvuru bilgilerini hatırlayacak olursak;

GENEL ŞARTLAR:
  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıyan adaylar,
  • Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1981 ve daha sonraki doğumlular)
  • Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,
  • Sağlıkla ilgili, denetçilik görevini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu olmamak, Şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 20 Eylül 2016 tarihi ile 29 Eylül 2016 tarihleri arasında başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM sınav koordinatörlükleri) aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.aov.tr Internet adresinden) alınacaktır. Posta yoluyla başvuru alınmaz. ÖSYM tarafından yapılan; başvuruların alınması, sınavın uygulanması, güvenlik önlemleri, sınav ücretinin yatırılması, sonuçlara itiraz vb. sınav ile ilgili güncel gelişmeler, başvuru tarihlerinde ÖSYM tarafından adaylara duyurulacaktır. Adaylar, ÖSYM'nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM başvuru merkezlerine şahsen başvuracaklar veya ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel başvuru yapacaklardır. Adayların başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte nüfus cüzdanı veya/süresi geçerli pasaportlarını ve eğitim bilgilerinde ekleme/düzeltme/değişiklik olan adayların eğitim bilgilerini gösterir resmi belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur.

İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim