Devlet Personel Başkanlığı tarafından 30 Mart 2018 tarihli yayımlanmış olan duyuruya göre Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 45 kişilik boş kadro ile 45 memur alımı yapacağını belirtti. Buna göre adayların başvuru şartlarını taşımaları ve başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Söz konusu ilan ile Sayıştay Başkanlığı 45 iç Denetçi yardımcısı alacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sayıştay Başkanlığı başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ( 01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlu olmak ), Sağlık açısından Denetçilik görevini yapmasına engel olacak herhangi bir problemi bulunmamak ve fakültelerin, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler bölümlerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar Sayıştay Başkanlığı tarafından 26 Mayıs 2018 tarihi ile 27 Mayıs 2018 tarihleri arasında Eleme sınavına katılacaklardır. Eleme Sınavı Ankara, istanbul ve İzmir illerinde ÖSYM Elektronik Sınav merkezinde yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 18 Nisan 2018 tarihinde başvurularına başlayacak ve en geç 24 Nisan 2018 tarihinde kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 30 Nisan 2018 tarihine kadar yapabileceklerdir. Geç Başvuru tarihinde yapılan başvurular için adaylar Ankara'da sınava gireceklerdir. Başvurular elektronik ortamda ÖSYM merkezleri aracılığı ile veya şahsen İnternet üzerinden ÖSYM resmi sayfası üzerinden yapabileceklerdir. İlanın tam metnine ulaşarak daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim