Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini giderme için 240 memur alımı yapacağını açıklamıştı. Yayımlanan ilana göre alım kadroları Lise veya Önlisans mezunları için geçerli olacaktır. İlhili ilana başvurular 09 Nisan 2018 tarihinde başlamıştı ve artık sona ermektedir. Ayrıca 240 kişilik kadroya hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabilecektir.

LİSE MEZUNU ALIM KADROLARI:

Sahil Güvenlik Komutanlığı lise mezunu toplamda 176 kişilik kadro ile alım yapacak. Buna göre lise mezunu alım kadroları Teknisyen, Destek Personeli ve Büro Personeli pozisyonlarından oluşmaktadır.Destek Personeli Pozisyonunda  3 bahçıvan, 6 Berber, 4 Boyacı/ Badanacı, 59 Hizmetli, 6 Garson ve 2 Terzi olmak üzere 84 Kişi alınacak. Teknisyen kadrosu için ise, 9 Bilgisayar/ Veri Bankası, 2 Bakım Onarım, 2 basın Yayın, 4 Elektrik, 2 Motor, 3 Santral, 3 Elektronik, 1 Gemi İnşa, 1 Klima İklimlendirme, 3 Sıhhi Tesisat olmak üzere 30 kişi ve Büro Personeli Pozisyonu için, 3 Ambar, 12 Mal Sorumlusu, 6 Hesap Sorumlusu, 2 Kasiyer, 41 Düz Büro Personeli, 2 Resepsiyon olmak üzere 65 kişi alınacaktır.

ÖNLİSANS MEZUNU ALIM KADROLARI:

Sahil Güvenlik Komutanlığı Önlisans mezunu Büro Personeli Pozisyonunda, 3 Dava Takip, 8 giriş Kontrol, 1 Fotoğraf, 14 Mali İşler olmak üzere 24 ve Tekniker Pozisyonu için, 3 Elektrik Teknikeri, 8 Elektronik Teknikeri, 16 bilgisayar Teknikeri, 5 Harita Kadastro, 3 İnşaat, 1 Sıhhi Tesisat, 1 Video Montoj pozisyonunda tekniker alacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Adaylar başvurularına 09 Nisan 2018 tarihinde başlamış olup, artık başvurularda son günlere gelinmiştir. Başvuru yapacak adaylar en geç 30 Nisan 2018 tarihine kadar başvurularıını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular sadece www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapılacaktır. 

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

İlgili alım ilanı için adaylardan bazı nitelikler aranacak olup, bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Buna göre, adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Askerlik durumu itibari ile askerliği ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve 36 yaşından gün almamış olmak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise ve önlisans mezunları için en az 60 puan almış olmak ve Eğitim olarak ise, Lise mezunları için ilgili eğitim liselerinden ve Önlisans mezunları için İlgili Meslek Yüksekokullarından mezun olmaları şarttır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.