Sağlık Bakanlığı yaptığı duyurusuna göre Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra teşkilatındaki personel eksiliği için sözleşmeli olarak Ebe alımı gerçekleştirecek. Adaylar müracatlarını Merkezi Yerleştirme ile ÖSYM sitesinden yapacaklar. Lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden puan almış olan adaylar başvuru yapabilir.Taşra teşkilatı sözleşmeli ebe pozisyonuna yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecektir.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Adaylardan Merkezi yerleştirmede, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindekki şartları taşıyor olmak, öğrenim düzeyindeki okuldan veya programdan mezun olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli veya yaşlı aylığı almıyor olmak, şartları aranacaktır. Adaylar bu şartların herhangi birinin taşımadığı şekilde başvuru yapar ve durum anlaşılırsa merkezi yerleştirme işlemleri iptal olacaktır. Yada atanmış ve göreve başlatılmış olsalar bile sözleşmeleri feshedilerek yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Başvuru yapacak adaylar için başvurular başladı. Adaylar başvurularını engeç 27 Temmuz 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Merkezi yerleştirme işlemine başvurular Tercih Kılavuzunda belirlenen şart ve kurallara göre ÖSYM nin resmi internet sayfasında T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile yapılacaktır.  Daha sonra yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından ilan edilecektir. İlan edildikten sonra adayların göreve başlamak üzere başvuruda bulunacakları tarihler, istenen belgeler ve diğer bilgiler için http://www.thsk.gov.tr ve http://www.yhgm.saglik.gov.tr internet sayfalarından duyurulacaktır.ÖSYM tarafından tercihine yerleştirilenlere Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından göreve başlama işlemleri için herhangi bir belge gönderilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/9ZZe3B ) bağlantısını kullanarak inceleyebilirler.

Editör: TE Bilisim