Sağlık Bakanlığı her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile atama yapmaktadır. Aynı zamanda açık olan kontenjanların doldurulması için 4/B Statüsünde çalışmak üzere sözleşmeli personel alımları da yapılmaktadır. Peki bu sene Sağlık Bakanlığı kaç personel alımı yapacak. Basında yer alan haberlere göre 26 Bin personel alımı yapılacaktı. SağlıkBakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklama ile 26 Bin personel alımının yapılacağını ve iki kademeden oluşacağını belirtti.

Alımlar Nasıl Yapılacak

Sağlık Bakanlığı 26 Bin personel alımı yapacak. Peki alımlar nasıl ve ne zaman olucak?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklama ile alımların iki kademe üzerinden yapılacağını belirterek ilk atamaların Haziran - Temmuz ayında yapılmasını beklediklerini açıkladı. Görüşmelerin hala devam ettiklerini personel alımlarının yapılacağı ancak bu konuda Maliye Bakanlığının kesinlikle onay vermesi gerektiğini vurgulayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ilk aşama da 10 bin kadro için Maliye Bakanlığına başvurduklarını ve onayın gelmesi ile alımların başlayacağını belirtti.

İlk alımlar Haziran - Temmuz ayında yapılacak olursa geriye kalan personel alımları ise Ekim - Kasım tarihlerinde yapılacak. Yani 26 Bin personel alımının 2016 yılı içerisinde yapılması beklenmektedir. Konu hakkında Maliye Bakanlığı ile görüşmeler devam ediyor olup kesin bir sonuca varılması ile kamuoyuna resmi bir bildiri yayınlanacaktır.