22 Ocak 2017 tarihli Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı 2017 yılı için ilk defa ve yeniden atama kurası ilanı yayınladı. Sağlık Bakanlığı yayınladığı ilana göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşların personel ihtiyacını karşılamak üzere, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tapibi ve eczacılık kadrolarına ilk defa veya yeniden atama kurası yayımladı.

Kuraya başvuru yapacak adaylar için hangi şartlar aranıyor ? 

Sağlık Bakanlığı yaptığı duyuruya göre ilk defa ve yeniden atamam kurasına başvuruda bulunacak olan adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Bakanlık ve bağlı kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri, İlk defa veya yeniden atanmak isteyen ve 5371 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler, Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş ve en geç 01 Mart 2017 Çarşamba günü saat 18:00’e kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından diploma uzmanlık tescilleri yapılmış olan uzman (TUTG) ve uzman diş tabipleri, şartları aranacak. 

Ayrıca Sağlık Bakanlığı yaptığı duyurusunda kimler başvuru yapamaz hakkında da bilgi verdi. Bunlar ise ; devlet hizmeti yükümlüsü olan tabip ve uzman tabiper, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımalanlar, emekli olan, diş tabipleri, uzman diş tabipleri ve eczacılar, sağlık bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş haddini doldurmuş olanlar, halen kanuna göre sözleşmeli olarak çalışanlar bu kuraya başvuru yapamıyacaktır. 

Kuraya başvurular ne zaman yapılacak ve kura tarihi ne zaman ?

Atanacak olan adaylar başvurularını 23 Şubat 2017 tarihi ile başlamak sureti ile 01 Mart 2017 tarihine saat 18:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru evraklarının son veriliş tarihi ilse 08 Mart 2017 tarihi olarak belirlendi. Sağlık Bakanlığı 2017 yılı ilk defa ve yeniden atama kurasını 22 Mart 2017 tarihi Çarşamba günü yapacaktır. Kuranın yeri ve saati  www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca kura ilanının tam metnini incelemek için buraya tıklayınız.
Editör: TE Bilisim