Sağlık Bakanlığı bünyelerinde bulunan boş pozisyonlara göre her sene on binlerce memur alımı yapmaktadır. Buna göre geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı bünyesinden yayımlanan ilan ile Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/6 kapsamında 2 bin 808 memur alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu alımlar için başvuruların 13 Ekim 2016 tarihinde yapılacağı belirtilmiş ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin bu tarih itibarı ile başvuru kılavuzu yayımlaması bekleniyordu. Bugün saat: 17.00 itibari ile ÖSYM konu hakkında başvuru kılavuzunu yayımladı ve adaylar şimdiden başvurmaya başladı. Son başvuru tarihi 19 Ekim 2016 olarak biliniyor.

Başvuru Ücreti 15 TL

Sağlık Bakanlığı alacağı 2 bin 808 memur için hemşire, ebe, sağlık memuru, diyetisyen fizyoterapist, biyolog, psikolog, çocuk gelişimcisi, dil ve konuşma terapisti, odyolog, sosyal çalışmacı ve sağlık teknikeri kadrolarına pozisyon ayırmış durumda. Söz konusu kurum konu hakkında geçtiğimiz günlerde resmi bir açıklama yapmıştı ve yine hangi pozisyon için kaç personel alımı yapılacağı öğrenilmiş durumdadır.

Adaylar başvuru yapmak için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sayfasına girip 2016/6 Tercih sekmesine basması gerekiyor. Bu alan aracılığı ile istediğiniz pozisyona başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzun onaylanması için 15 liralık ücret ödemeniz gerekmekte olup son tarih olan 19 Ekim 2016'ya kadar mutlaka ÖSYM'ye başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru yapmak için aşağıda ki linki inceleyiniz. Diğer bilgiler için yine aşağıda özel linkler oluşturulmuştur.

Başvuru için: ais.osym.gov.tr
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Pozisyonlar ve Personel Sayıları İçin Tıklayınız