Sağlık Bakanlığıgeçen hafta yapmış olduğu duyurusu ile sağlık personeli adaylarını epey sevindirmişti. Başvuru yapmak isteyen adaylar için tatlı telaş başladı ve binlerce aday bu günü yani başvuruların başlamasını beklemekteydi. Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 memur alımı başvuruları başladı. Adaylar başvurularını yapmaya başladılar bile. 

Sağlık Bakanlığı ve bağlı olduğu Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatındaki memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile lise, önlisans ve lisan mezunu 12 bin 500 memur personel alacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Başvuru yapmak isteyen adaylar için başvurular başlamış olup en geç 13 Haziran 2017 tarihine kadar başvurular yapılması gereklidir. lise, Lisans ve Önlisans düzeyinde tercih yapabilecek sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu tercih kılavuzu KPSS 2017/5 tercih kılavuzu ÖSYM nin resmi internet sayfasında yayımlanacak. 

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır. Adaylar tercihlerini tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. 

YAPILAN DÜZELTME:

Ayrıca Sağlık bakanlığının yayımlanan ilandan sonra ilanda aşağıdaki değişiklikleri yapmıştır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih etmek isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların, 12 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adayların ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmalarına gerek yoktur.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN