Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) memur personel alımı gerçekleştiriyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için farklı alanlarda ve farklı niteliklerde toplamda 60 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Adaylara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) tarafından değerlendirilmek üzere Giriş Sınavı yapılacaktır. Ayrıca adayların giriş sınavına katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

ARANAN ŞARTLAR:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) alım yapacak olduğu 60 kişilik kadro ile adayların sınava katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulları ile ilgili makamlarda denkliği onaylanmış yurtdışında yüksekokullarda eğitim almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 ve üzeri puan almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavının İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça bölümlerinden (YDS 2016 veya 2017 yılı) asgari (D) düzeyinde veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak şartları aranacaktır.

ÖĞRENİM DALLARI NEDİR?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) alacağı 60 memur adayı ile alım kadroları dağılmaktadır. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ), 7 Hukuk alanında, 8 iktisat, 5 işletme, 4 kamu yönetimi, 3 uluslararası ilişkiler,  2 maliye, 3 ilahiyat, 3 türk dili ve edebiyatı, 3 sosyoloji, 1 pisikoloji, 1 tarih, 3 iletişim, 8 Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, 4 Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği ve 2 istatistik alanlarında dağılmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 07 Ağustos 2017 tarihi ile 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü en geç 18:00 a kadar teslim edilecek olup, adaylar RTÜK internet sitesinden başvuru formunu indirip, çıktısı alıp doldurup imzaladıktan sonra, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üniversiteler Mahallesi 1597. Cadde No:13 06800 Bilkent Çankaya/ANKARA adresine posta ile veya hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında şahsen başvuruda bulunabileceklerdir

Editör: TE Bilisim