PTT geçtiğimiz günlerde bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı personel alımı yapacğaını belirtmişti. Söz konusu yayımlanan ilana göre toplamda 5 bin kişilik kadro ile personel alımı yapılacak ve ilgili ilan için başvurular 14 Mayıs 2018 tarihinde başlayacaktır. Az önce PTT tarafından yapılan duyuruya göre mevcut ilan güncellendi. Söz konusu yapılan güncellemeler aşağıdaki gibidir.

PTT 5 bin Personel Alım İlanı Güncellendi!

PTT tarafından yayımlanan güncelleme ilanına göre bazı değişliklikler yapıldı. Bazı pozisyonlar için Yabancı Dİl sınavı şartı 70 ten 60 a düşürüldü ve bazı ek maddeler eklendi. Yapılan değişilikler şöyledir;

PTT adaylardan aradığı özel şartlarda değiliklik yaptı. Buna göre,

1. Adaylar, Tekniker, Postacı, Gişe ve Büro Görevlisi, Aukat, Mimar ve Mühendis kadroların başvuru tarihi itibari ile MERNİS adresinin bulunduğu İl'e başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca Birden fazla yapılan ile başvurular kabul edilmeyecektir. PTT Uzman yardımcısı kadrosu için ikamet şartı aranmıyacaktır.

2. PTT'de Görev yapan personellerden personel alımı genel ve özel şartları taşıyan adaylar mevcut pozisyonları için diğer pozisyonlara başvuru yapabilecek ve Yapılacak sözlü veya yazılı sınava katılıp başarısız olmaları durumunda başvuruları geçersiz sayılacaktır.

3. Gişe ve Büro Personeli pozisyonuna başvuru yapacak adaylar için sınava katılmaya hak kazanan adaylara Psikometrik İnceleme yaptırılıp sonucuna göre atamaları yapılacaktır. 

4. Başvuru şartlarını taşıyan ve yazılı veya sözlü sınavda bşarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atamam işlemleri PTT 'nin ihtiyacı doğrultusunda en geç 1 yıl içerisinde yapılacaktır.

Ayrıca bunlar dışında, Avukat, Mimar, Mühendis, pozisyonları için aranan YDS Sınavınından 70 puan almış olmak şartı yerine, YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 60 (Altmış) puana veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak. şartları aranacaktır. Diğer Yabancı dil şartı aranan pozisyonlar için'de  pozisyonlar için'de YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018 70 puan almış olmak şartları eklenmiştir.

NOT: Alınacak tüm pozisyonlara denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların ilgili bölümlerinden mezun olanlar da başvurabilecektir.

KADRO DAĞILIMI NELERDİR?

PTT farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtti. Buna göre 250 Uzman Yardımcısı, 1623 Postacı, 2625 Gişe ve Büro Görevlisi, 20 Mimar, 200 Mühendis, 82 Avukat, 200 Tekniker olmak üzere toplamda 5 bin kişi alınacak.

Ayrıca alım pozisyonlarıda kendi içerisinde dağılmaka olup, Uzman Yardımcısı pozisyonu için Hukuk, Mütercim Tercümanlık, Endüstri Mühendisliği alanlarında alım yapılacak.

Gişe ve Büro Görevlisi için, Sigortacılık, Bankcılık Pazarlamai Lojistik ve PTT'de çalışan firma elemanı alanlarında alım yapılşacak. Ayrıca postacı pozisyonu içinde PTT'de çalışan Firma elemanı için alım yapılacaktır.

Ayrıca ilgili alım kadrolarına ulaşmalk için Ek-1 tablosunu inceleyebilirsiniz. Ek- 1 Tablosuna Buradan Ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

PTT 5 bin personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Vatandaşı olmak, 18 Yaşınıd tamamlamış olmak, başvuru tarihi itibari ile 1984 ve sonrası doğumlu olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR UZATILDI! NE ZAMAN SONA ERECEK?

PTT ilk yayımlamış olduğu ilanına göre bünyesine personel alımı için başvurularını geç 18 Mayıs  2018 tarihine kadar devam edeceğini bvelirtmişti. Bunun üzerine son olarak yayımladığı ilana göre ve yapılan güncellemeye göre başvuru süreleri uzatıldı. Buna göre başvurularına 14 Mayıs 2018 tarihinde başlanan PTT için başvurular en geç 21 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. Aynı zamanda Sınav ücretlerine en geç 21 Mayıs 2018 tarihine kadar yatırılması gerekmektedir.

PTT tarafından yapılan ilgili güncellenmiş ilana Buradan ulaşabilrisiniz. Ayrıca ilan hakkında Ek-1, Ek-2 ve Ek-3 maddelerine ulaşmak için ise PTT 5 Bin Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar Nedir?( Ek-1 Ek-2 ve Ek-3 ) haberimizi inceleyebilirsiniz. 

PTT İlanını daha yakından takip etmek için ve genel bilgiler hakkında detaylı bilgi almak için Mobil Uygulamamızı İnidirerek devamlı olarak cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim