Devlet Personel Başkanlığının yayımlamış olduğu 5 Bin kişilik personel alımı için başvurular alınmaya başlayacak. Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adayların (Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi) bünyesinde görev almak için başvuru şartlarında eğitim düzeyine sahip olması gerekmektedir. farklı unvanlarda yapılacak olan alımlarda lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek mi?

KADRO DAĞILIMI;

Toplam 5 bin kişilik personel alımında Avukat Mimar, Mühendis, Uzman yardımcısı, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarında alım yapılacak. Genel Müdürlükte görev alacak olan uzman yardımcısı sayısı 250, Mimar 20, Elektrik Mühendisi 40, İnşaat Mühendisi 37, Makine Mühendisi 40, Avukat 82, Bankacılık Gişe ve Büro Görevlisi 750, Sigortacılık Gişe ve Bür Görevlisi 250, Lojistik Gişe ve Büro Görevlisi 375, Pazarlama Gişe ve Büro Görevlisi 650, Firma personeli Gişe ve Büro Personeli 600, Bilgisayar Teknikeri 71, Elektrik ve Elektronik teknikeri 45, İnşaat Teknikeri 35, Makine Teknikeri 37, Metal Teknikeri 4, Matbaacılık Teknikeri 2, Teknik Ressam Teknikeri 2, Harita Teknikeri 4, Postacı 1000, Firma Personeli Postacı 623 olmak üzere toplam alım sayısı 5 Bin olarak açıklandı.

EĞİTİM VE YABANCI DİL ŞARTI;

Avukat, Mimar Mühendis Uzman yardımcısı alımlarında adayların YDS'den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Eğitim şartlarında adayların en az iki yıllık ön lisans programından mezun olmaları ile postacı pozisyonunda başvuru yapabilecekler. Diğer pozisyonlarda ise Lisans düzeyinde eğitim şartı bulunuyor.

PTT 5 Bin personel alım ilanı için tıklayın
Pozisuyonlara göre alım yapılacak Bölümlerin listesi için tıklayın

Editör: TE Bilisim