Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz hafta 08 Mart 2018 tarihinde yapmış olduğu duyurusu ile 10 binlerce adayı sevindirdi. Yapılan duyurya göre 10 bin kişilik kadro ile Polis alımı yapılacağını belirtmişti. Bunun üzerine 10 bin Polis Alımı duyurusunda başvuruların 12 Mart 2018 tarihi ile başlayacağını belirtmiş olup bu gün yapılan son duyurya göre başvuruların başladığı açıklandı. Buna göre Polis Alımı Başvuru kılavuzu yayımlandı ve adaylar başvurularına başladılar. En çok merak edilen konular olarak, Başvuru şartları? Sınav ücreti? Başvuru tarihleri ve diğer detaylar duyuruldu.

İLANIN DETAYLARI:

Polis Akademisi Başkanlığı yayımlamış oluğu ilana göre 22. Dönem POMEM kapsamında 10 bin kişilik kadro ile Polis memuru alımı yapacak. Söz konusu duyuru ile ilana hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabilecek. Buna göre en az önlisans mezunu olmak kaydı ile Önlisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapacak. Önlisans mezunu olarak, 1800 Erkek ve 200 Bayan Polis memuru alınacak. Lisans mezunu ise, 7200 Erkek ve 80 bayan Polis memuru olmak üzere toplamda 10 bin kişilik Polis Alımı yapılacak. Başvuru yapan adaylar için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sınav yapılacaktır. Sınav ile ilgili duyuruları ve Sınav takvimi daha sonradan Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyurulacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

22. Dönem POMEM 10 bin polis alımına başvuru şartlarını taşıyan adyalar başvuru yapabilecek. buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Silah taşımasına engel bir durum olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık yönetmeliği tarafından belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlığından tedavi görmemiş olmak şartları yanı sıra özel oalrak, KPSS şartı, Eğitim şartı ve Yaş şartları aranmaktadır.

Eğitim Şartı:

22. Dönem POMEM polis alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Önlisans mezunu veya Lisans mezunu olmak zorundadırlar. Bu yönde ayrıca yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için YÖK tarafından onaylanmış olan Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS Şartı:

Adaylardan KPSS şartı olarak, Önlisans mezunları için 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Lisans mezunları için 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranmaktadır. Ayrıca Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için Önlisans mezunlarından 56 puan ve Lisans mezunlarından 48 puan şartı aranmaktadır

Yaş Şartı:

Başvuru yapacak adaylardan yaş olarak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve Sınavın yapılacağı yılın 31 Aralık itibari ile 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Yani adayların 31 Aralık 1989 ve daha sonra soğumlu olmaları şarttır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına bugün ( 12 Mart 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 23 Mart 2018 tarihi saat 17:00 a kadar yapılması şarttıtr. Polis Alımı ilanına Ön Başvurular son başvuru tarihine kadar www.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır. Başvuru ile ilgili bağlantıları sizlerle aşağıda paylaşıyor olacağız.

SINAV BAŞVURU ÜCRETİ:

Adayların başvuru işlemini yapmaları için Sınav Başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir.  Bu yönde adayların SInav Başvuru ücreti olarak başvuru tarihleri içerisinde 100.00 TL (Yüz) lik ücreti yatırmaları gerekmektedir. Adaylar Sınav ücretini Başvuru tarihleri içerisinde 09:00 itibari ile son başvuru günü en geç 17:00 a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “22. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacaktır. 

Sınav ücreti sadece halkbank ve ATM lerinden yapıtırılabilmektedir. Bunun dışında diğer bankalar yolu ile veya Halkbank İnternet bankacılığı yolu ile  yatırılan sınav başvuru ücretleri geçerli sayılmayacaktır. Ayrıca Sınav ücretini yatıran adaylar dekontın çıktısını atmamaları ve istenilen belgeler ile birlikte Başvuru evrak teslimi sırasında yanlarında bulundurmaları gereklidir.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER:

Başvuru sırasındaadaylardan, T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, Sınav Başvuru dilekçesi, Sağlık Bilgilendirme Formunun doldurulmuş hali, Fiziki yeterlilik sınavına katılmasına engel durum olmaıdğı gösteriir belge, Eğitim seviyesini gösteriri belge, KPSS Sonuç belgesi, 4 fotoğraf, Sabıka kaydı ( evli ise eşininde sabıka kaydı ), Yaş düzeltmesi yapanlar için yaş düzenleme belgesi, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş veya Çocuklarından, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği, Sınav ücretini yatırdıklarına dair verilen dekont, ve Erkek adaylar için Askerlik durum belgesi ve Sınav Giriş belgeleri istenecektir.

İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) ekibi olarak Polis alım duyurularını sürekli olarak takip ediyor olacağız. Sizlere her zaman Mobil uygulamamız üzerinden veya Sosyal Ağlarımız üzerinden bilgilendirmelerde bulunacağız. Ancak yapılacak her resmi duyuru için www.pa.edu.tr adresini takip etmeniz gerekmektedir. 

Polis Akademisi başkanlığı Resmi Duyurusu: https://goo.gl/2AfDA8

Önlisans Mezunları için Başvuru Ekranı: https://onbasvuru.pa.edu.tr/

Lisans Mezunları için Başvuru Ekranı: https://basvuru.pa.edu.tr/

Editör: TE Bilisim