Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü pasaport ve sürücü belgesi işlemleri yapılan tören ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. Daha önce E-Nüfus sendikası Başkanı Ali Kart'ın personel alımı için yaptığı; tıkanıklığı neden olmamak için acil personel ihtiyacı olduğunu sölyemişti ve yaptığı açıklama ardından nüfus müdürlüklerine personel alımı ne zaman yapılacak ve nüfus müdürlüklerine alımlara ilişkin kadro dağılımı belli oldu mu diye merak edilmekte.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE PERSONEL ALIMI

Nüfus 1600 memur alımı ilk kez nüfus hizmetleri kanunu ile kadro ihdas edilmişti. Nüfus Müdürlüklerine yapılan pasaport ve ehliyet işlerinin devredilmesi personel alımını hızlandırması bekleniyor. 28 Mart tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU'nun da katıldığı devir töreninden pasaport başvuru noktası 503 merkezden 761 merkeze, sürücü belgesi başvuru noktası ise 596 merkezden 690 merkeze çıkartılacağı açıklaması yapılması da memur alımı ihtilacı olduğunu göstermekte. 2 Nisan tarihinden itibaren tüm işlemler için başvurular Nüfus müdürlüklerine yapılacak. 

NVİ 1600 MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI

1600 memur alımında kadro dağılımı en çok Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarına yapılacak. 1500 VHKİ alımını, 6 Şube müdürü, 70 Teknisyen, 10 mühendis, 6 avukat kadroları ile merkez ve taşra teşkilatlarına alım yapılması için adaylar ilan beklemekte. Başvuru şartları ve başvuru takvimi henüz belli değil, İşin olsa ekibi olarak alımlara ilişkin yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Sizde kadro dağılımı ve Nüfus müdürlüklerine memur alımına ilişkin düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz..

Editör: TE Bilisim