Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesindeki memur personel ihtiyacını gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda ve farklı niteliklerde toplamda 10 kişilik Uzman Yardımcısı kadrosu ile istihdam sağlayacak.  Alınacak adaylar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yazpılacak yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşan Giriş Sınavına katılarak belirlenecektir.  Yazılı sınav 27 Kasım 2016 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların ve sınavın yapılacağı yer ve saat Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının resmi internet sitesinde (ais.osym.gov.tr) duyuru yapılacaktır. Ayrıca sınava katılma şartları şöyledir;

GENEL ŞARTLAR:
  • 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartlar taşıyan adaylar,
  • 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan sınav türü ve puanlarına göre asgari puana sahip olmak. Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2015 veya 2016 yılı KPSS Lisans puanları esas alınmak suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacaktır. En yüksek puan alan adaydan başlanarak ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecektir (Sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına alınacaktır).
  • Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar,
  • Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak.
BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, ilan yayımlandığı itibari tarih ile başlamış olup 25 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının  (ais.osym.gov.tr) internet adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu” nu doldurarak internet ortamında müracaat edeceklerdir. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilir ve başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim