Devlet Personel Başkanlığı tarafından 29 Aralık 2017 tarihli yayımlanan ilana göre ÖSYM memur alımı gerçekleştirecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesine boşta bulunan kadrosu için Yerli Sözleşmeli Uzman Personel alacak. Adaylara Giriş sınavı uygulanacaktır. Giriş sınavı sözlü olarak yapılacak olup, adayların bu sınava katılabilmeleri için aranan özel ve genel şartları taşımaları gerekmektedir. 

Yapılacak Giriş Sınavı ile İktisay Bölümü mezunu ve Yabancı Dili B Seviyesinde ingilizce olan 1 Yerli uzman Personel alınacaktır. Giriş sınavı 02 Şubat 2018 tarihinde sözlü olarak ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresinde yapılacaktır. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecektir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Adaylar sınava başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Askerlik ile ilgisi bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek her hangi bir sağlık problemi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları be yanı sıra;

- En az dört yıllık iktisat eğitimi veren lisans fakültelerinden veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,

 - İlgili kadro için tecrübe sahibi olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Yerli Sözleşmeli uzman personel giriş sınavına iki defadan fazla başvurmamış olmak ve Yabancı Dİl Sınavından İngilizce B seviyesine puana sahip olmak ve veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemek şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular ilanın yayımlanması ile bitlikte başlamış olup en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmak, fotoğrafını yapıştırdıktan sonra çıktısını alarak istenilen başvuru belgeleri ile birlikte ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim