Orman Genel Müdürlüğü her sene Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaktadır. Aynı zamanda yıl içerisinde boş olduğu tespit edilen pozisyonlara da yazılı ya da sözlü sınavlar ile daimi veya sözleşmeli personel alımı yapılmaktadır. 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama kapsamında Orman Genel Müdürlüğü toplam 56 personel alımı yapacak.

Kimler Başvurabilir

Orman Genel Müdürlüğü merkezi atama kapsamında toplam 56 personel alımı yapacak. Peki bu kontenjanlara kimler başvurabilir. Söz konusu alınacak olan personeller Memur statüsünde çalışacak olup başvuru yapacak olan adayların 3173 nitelik koduna sahip olması gerekmektedir. 2 Yıllık Meslekyüksek Okullarını bitiren adaylar Orman Genel Müdürlüğünde memur olarak istihdam etmek üzere aşağıda verilmiş olan linkten tercih yapabilirler. Tercih yapan adayların 15 liralık onay ücretini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu bankalara yatırması gerekmektedir.

Başvurular dün 22 Haziran 2016 tarihi ile başlamış olup son başvuru tarihi 1 Temmuz 2016 olarak belirtilmiştir. Bu tarihler arasında başvuru yapamayan adaylar bir sonraki dönem merkezi atamada başvuru yapması gerekmektedir. Aynı zamanda 2014 yılında KPSS'ye giren adaylar için son başvuru 2016/1 Merkezi Atamasıdır
Editör: TE Bilisim